Over AA

Wat is Anonieme Alcoholisten Nederland?

Anonieme Alcoholisten is een vereniging van mensen die willen stoppen met drinken. AA Nederland organiseert bijeenkomsten en meetings waar leden bij elkaar komen om hun verhalen te delen en om kracht en hoop te halen uit de verhalen van mede-AA’ers. De kern van de AA-filosofie bestaat eruit dat een alcoholist niet hoeft te drinken als hij of zij er in slaagt een eenvoudig programma te aanvaarden en zich die levenswijze stapsgewijs eigen te maken.
Een wezenlijk onderdeel van het programma is de bereidheid je belangeloos in te zetten om andere alcoholisten te helpen op hun weg naar herstel.

Bestel ook het boek De 12 stappen en tradities, waarin het basisprincipe van een leven zonder alcohol beschreven wordt.

Wanneer ben je een alcoholist?

Alcoholisme is een ziekte. Wanneer je niet meer kunt stoppen met drinken, kun je zeggen dat je een alcoholist bent. Dit erkennen is een belangrijke eerste stap op weg naar herstel. Heb jij het vermoeden dat jij een alcoholprobleem hebt? Doe de zelftest en ontdek of jij jouw drinken nog onder controle hebt.

Hoe werkt AA Nederland?

Bij AA wordt gewerkt volgens het principe van de 12 stappen. Wanneer deze als levensstijl worden toegepast, kan dit de drankzucht wegnemen en een alcoholist in staat stellen zich weer een gelukkig en nuttig mens te voelen. Hier zie je wat deze 12 stappen zijn. Het doel is dat jij de kans krijgt om te genezen van je alcoholisme, zonder dat je je druk hoeft te maken over zogenaamde status of over wat vrienden of familie van je zullen zeggen.

Bij Anonieme Alcoholisten Nederland ben je weliswaar anoniem, maar nooit onzichtbaar. Wil jij een meeting bijwonen? Bekijk waar en wanneer AA-bijeenkomsten in jouw omgeving worden georganiseerd en meld je direct aan. Bezoek je liever niet in je eigen woonplaats een meeting? Dat is geen probleem, je kunt zelf kiezen welke bijeenkomst jij wilt bijwonen. En in de digitale koffiekamer ben je ook welkom.

Grondslag en bestuur AA Nederland

AA Nederland is niet gebonden aan een politieke partij of geloofsovertuiging. De 12 stappen beschrijven het geloof, maar belijden van het geloof is geen vereiste om je aan te sluiten bij Anonieme Alcoholisten. Hier lees je hoe dat zit. Het lidmaatschap kost jou als lid van AA geen geld, en wanneer je ons 24/7 hulpnummer belt, betaalt AA Nederland de belkosten.

Het bestuur van AA Nederland

AA Nederland is een ANBI Stichting, oftewel een Algemeen Nut Beogende Instelling. Het bestuur en de medewerkers van de hulplijnen bestaan uit vrijwilligers, in de meeste gevallen ervaringsdeskundigen die in het verleden zelf de weg naar AA hebben gevonden in hun eigen zoektocht naar een nuchter leven. Wanneer je belt naar de AA-hulplijn of mailt zorgen zij ervoor dat jij op de juiste plek terecht komt.

Vanaf het eerste contact met AA heb je te maken met mensen die weten hoe jij je voelt, omdat zij zelf ook in jouw situatie hebben gezeten. Via de link naar pagina AA is een ANBI lees je meer over de ANBI-status van Anonieme Alcoholisten Nederland, en vind je de volledige bestuursinformatie.

Winkelwagen