Vragenlijst is AA wat voor mij?

U, en u alleen kunt beslissen of het AA-programma, de manier van leven in AA, zin voor u heeft en of het u kan helpen. Het is een beslissing die u zelf moet nemen. Niemand in of buiten AA kan dat voor u doen.


Wij kwamen bij AA omdat wij moesten toegeven de controle over ons drinken totaal te hebben verloren.

Het drinken was voor ons een probleem geworden waar wij alleen geen uitweg meer voor wisten. Velen van ons wilden aanvankelijk niet toegeven dat zij niet meer sociaal konden drinken. Toen hoorden we van andere AA-leden dat we ziek waren. (Dat hadden we al gedacht!)

We kwamen er achter dat vele mensen onder dezelfde gevoelens van schuld, eenzaamheid en hopeloosheid leden als wij. We kwamen er ook achter dat deze gevoelens veroorzaakt werden door onze ziekte: alcoholisme. We besloten te proberen onder ogen te zien wat alcohol van ons gemaakt had.

 

Wij gaven eerlijk antwoord op zeer precies gestelde vragen over ons drinken en de uitwerking daarvan op ons dagelijkse leven. Hieronder staan die vragen. Probeert u ook eens voor uzelf een eerlijk antwoord op die vragen te geven. En denk er daarbij aan dat het geen schande is toe te geven dat u een probleem heeft op het gebied van uw gezondheid. Heeft u dit probleem werkelijk, dan is het belangrijk dat u wat aan de oplossing gaat doen. A.A. belooft je niet de problemen in je leven op te lossen. Maar we kunnen je laten zien hoe wij, elke dag weer, leren zonder drank te leven. “Eén dag tegelijk“. We blijven uit de buurt van dat “eerste glas”. Als er geen eerste is, kan er geen tiende zijn. En toen we bevrijd werden van de alcohol ontdekten we dat ons leven veel beheersbaarder werd.


 

Heeft u vier of meer keer met JA geantwoord?


Als dat zo is heeft u waarschijnlijk een probleem met alcohol. Waarom zeggen wij dit? Omdat duizenden mensen in A.A. dit al sinds vele jaren hebben gezegd. Zij ontdekten de waarheid over zichzelf – door schade en schande. Maar wel is het zo dat u, en u alleen, kunt beslissen of A.A. iets voor u zou kunnen zijn. Probeer een open geest te hebben over het onderwerp, hoe moeilijk dat soms ook is. Als het antwoord op de vraag of A.A. iets voor u zou kunnen betekenen JA is zullen wij u met liefde laten zien hoe wij zelf met ons drinken zijn gestopt. Bel ons gewoon (085 – 104 53 90).