Vragenlijst


U alleen kunt beslissen of het AA-programma, de manier van leven in AA, zin voor u heeft en of het u kan helpen. Het is een beslissing die u zelf moet nemen. Niemand in AA kan dat voor u doen.


Wij kwamen bij AA omdat wij moesten toegeven de controle over ons drinken totaal te hebben verloren. Het drinken was voor ons een probleem geworden waar wij alleen geen uitweg meer voor wisten.

Velen van ons wilden aanvankelijk niet toegeven dat zij niet meer sociaal konden drinken. Toen hoorden we van andere AA-leden dat we ziek waren. (Dat hadden we al gedacht!) We kwamen er achter dat vele mensen onder dezelfde gevoelens van schuld, eenzaamheid en hopeloosheid leden als wij. We kwamen er ook achter dat deze gevoelens veroorzaakt werden door onze ziekte: alcoholisme. We besloten te proberen onder ogen te zien wat alcohol van ons gemaakt had.

Wij gaven eerlijk antwoord op zeer precies gestelde vragen over ons drinken en de uitwerking daarvan op ons dagelijkse leven. Hieronder staan die vragen.

Probeert u ook eens voor uzelf een eerlijk antwoord op die vragen te geven. En denk er daarbij aan dat het geen schande is toe te geven dat u een probleem heeft op het gebied van uw gezondheid.Hebt u het probleem werkelijk, dan is het belangrijk dat u wat aan de oplossing gaat doen